AfterDawn: Nieuws

RockMelt aangekomen bij beta 5

Geschreven door Marco Korthout @ 3 jan. 2012 10:58

RockMelt aangekomen bij beta 5 RockMelt is een sociale webbrowser ontwikkeld door Tim Howes en Eric Vishria. Het project wordt ondersteund door Netscape-oprichter Marc Andreessen. RockMelt legt de focus op de integratie van zowel Google als sociale media, meer specifiek Facebook en Twitter. Ben je een fanatiek gebruiker van Facebook, dan zul je dit een heerlijke browser vinden.
De browser is gebaseerd op dezelfde open-source browser kernel als Google Chrome, is dus supersnel en functierijk. Dankzij de sterke integratie met Facebook toont RockMelt al je vrienden in de edges (smalle zijbalken) en kun je eenvoudig gebruik maken van de Facebook features vanuit de interface van de browser. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor twitter.

Schitterende browser voor Facebookliefhebbers, maak je geen gebruik van Facebook of Twitter, dan is dit waarschijnlijk niet jouw ding. Zo ben ikzelf een redelijk fanatiek gebruiker van het andere sociale netwerk Google+ en heb ik verder niets met Facebook. Wacht dus met smart op integratie van RockMelt met G+, iets dat zeer waarschijnlijk nog wel eens een tijd zou kunnen duren. RockMelt heeft voor dit project vriendschap gesloten en werkt innig samen mat Facebook, en die zal de integratie met G+ niet heel erg belangrijk vinden.
Maar we wachten af en houden het in de gaten.

In beta 5 natuurlijk weer een paar handige nieuwe features, zoals de nieuw ontworpen omnibox. Naast de mogelijkheden van de adresbalk die je ook in Chrome ziet, kun je eenvoudig door de naam van een vriend te tikken naar zijn time-line of profiel gaan. Of door de naam van een app in te tikken krijg je de mogelijkheid deze te openen of toe te voegen.

Naast de Friend Edge beschikt RockMelt over een App Edge. Over die laatste smalle zijbalk ben ik wel bijzonder enthousiast. Vanuit die zijbalk kun je je favoriete websites en services in de gaten houden. Daarvoor kun je Apps toevoegen, die zijn gebaseerd op RSS-feeds, heel mooi en overzichtelijk geïmplementeerd. Een beetje te vergelijken met bepaalde extensies van Google Chrome, maar dan weer net iets handiger en slimmer.En natuurlijk kun je vanuit deze sociale browser heel gemakkelijk berichten en websites delen met je vrienden op Facebook en Twitter, tegelijkertijd zelfs. Verder krijg je notificaties wanneer je vrienden nieuwe berichten plaatsen.Was je bij de eerste versies van RockMelt nog verplicht in te loggen met je Facebook-account, kun je deze stap tegenwoordig overslaan. Aan de andere kant, wanneer je niet over Facbook-account beschikt of je wilt beide zaken gescheiden houden, moet je niet bij RockMelt zijn. De meerwaarde zit hem echt in de sterke integratie met dat sociale netwerk.
Tegenwoordig is het trouwens mogelijk om RockMelt te draaien naast een geopende instantie van Google Chrome.

Ga naar http://www.rockmelt.com om de browser te installeren. Daar kun je een installatiebestandje downloaden, die tijdens de installatie de nieuwste bestanden binnenhaalt.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief