AfterDawn: Nieuws

Anonymous laat Zetas en Facebook met rust

Geschreven door Marco Korthout @ 6 nov. 2011 0:05

Anonymous laat Zetas en Facebook met rust Niets menselijks is de hackersgroep Anonymous vreemd. Volgens eigen zeggen was een van de leden van Anonymous gekidnapt door het Mexicaanse drugskartel Zetas. De hackersgroep heeft daarop de oorlog verklaart aan Zetas en zouden de namen van de mensen en organisaties die het drugskartel ondersteunen vrijgeven. De leden van Zetas schuwen het geweld niet en hebben dat de hackers fijntjes laten weten. Voor iedere gepubliceerde Zetas ondersteuner zouden er 10 mensen gedood worden.
De Spaanstalige leden hadden eerder al aangegeven Zetas met rust te laten, terwijl de anderstalige leden wilden doorzetten. En ook Barrett Brown, de zegsman van Aninymous had aangegeven de strijd te willen voortzetten.

Anonymous schijnt het er onderling nu over eens te zijn, ze laten Zertas met rust, o.a. omdat het lid dat zou zijn gekidnapt weer is vrijgelaten. Anonymous IberoAmerica zegt dat ook de bedreigingen een grote rol hebben gespeeld bij de beslissing.
Op Twitter werd er al over lafaards gesproken.Verder heeft de hackersgroep ook aangegeven vandaag Facebook met rust te laten. Eerder hadden ze verklaard om het sociale netwerk op 5 november offline te halen.
Vandaag dus niet, maar het staat nog wel op het to-do lijstje. Anonymous wil nog steeds onder de aandacht brengen dat Facebook de gegevens van gebruikersaccounts opslaat.

Vorige Volgende Reageren
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief