AfterDawn: Nieuws

Nieuwe Chrome Beta met meerdere gebruikers

Geschreven door Marco Korthout @ 4 nov. 2011 3:41

Nieuwe Chrome Beta met meerdere gebruikers Gebruikers van de Chrome Dev-channel, zoals ikzelf, kenden de optie van meerdere profielen al. De laatste dev-versie is gepromoveerd tot beta-versie en kunnen gebruikers van deze channel de functie ook gebruiken. Weet eigenlijk niet of de synchronisatie-optie al beschikbaar was in de vorige beta-versie. Als ik zo de berichtgevingen mag geloven waarschijnlijk niet.
Met de nieuwe beta-versie is het nu dus mogelijk om met meerdere profielen (gebruikers) te werken. Je kunt dus met meerdere gebruikers op dezelfde computer en dezelfde Chrome browser werken met ieder zijn of haar eigen bladwijzers en persoonlijke instellingen. Maar ook als jezelf meerdere Gmail-adressen gebruikt.
Zo kun je nu bijv. met je normale Google-profiel en je Google apps profiel inloggen en werken in Google+.

Via [Opties] [Persoonlijke items] kun je eenvoudig nieuwe gebruikers aanmaken. Linksboven in het venster van Chrome kun je gemakkelijk van gebruiker wisselen.


Je gegevens (bladwijzers, wachtwoorden, extensies, etc.) worden allemaal real-time gesynchroniseerd via Google (optioneel) en kun je dus ook op andere computers gebruiken.

Google heeft met deze nieuwe features het gebruiksgemak voor ogen gehad en niet de veiligheid. Je gegevens zijn niet beveiligd tegen andere gebruikers van dezelfde computer. Wanneer je dat niet gewenst vindt, kun je het beste gebruik maken van de ingebouwde gebruikersaccounts van het besturingssysteem.

De nieuwste Chrome beta-versie kun je hier downloaden

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief