AfterDawn: Nieuws

Geld op, Wikileaks stopt tijdelijk!

Geschreven door Marco Korthout @ 24 okt. 2011 23:07

Geld op, Wikileaks stopt tijdelijk! Wikileaks stopt tijdelijk met het publiceren van de cables omdat het geld op is.
Volgens eigen zeggen ligt de schuld daarvan bij de "onwettige financiële blokkades" die vorig jaar onder druk van de VS zijn begonnen. De Bank of America, VISA, MasterCard, PayPal en Western Union weigeren donaties bestemt voor Wikileaks te verwerken.
Wikileaks zegt dat de blokkade van de banken een inkomstenderving van 95% tot gevolg heeft gehad. De blokkade is kort na publicatie van de 250,000 U.S. State Department cables begonnen. Vanaf die tijd heeft Wikileaks geen of heel moeilijk donaties kunnen ontvangen en heeft men de reserves moeten aanspreken om actief te kunnen blijven.

Wikileaks zegt in een verklaring:

Om ook in de toekomst actief te kunnen blijven, is WikiLeaks nu gedwongen tijdelijk nieuwe publicaties uit te stellen en om agressief geld in te gaan zamelen om de blokkade en de tegenstanders tegenstand te kunnen bieden.


Bron

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief