AfterDawn: Nieuws

Repudo - unieke sociale media-applicatie

Geschreven door Marco Korthout @ 31 mei 2011 15:42

Repudo - unieke sociale media-applicatie Repudo is een sociale media-applicatie anders dan de vele andere apps. Het is 1-op-1-communicatie waarmee gebruikers met een smartphone digitale objecten (e-books, mp3's, gratis kopjes koffie, liefdesbetuigingen, etc.) kunnen achterlaten op fysieke locaties. Het bestand kan alleen worden opgepikt door degene voor wie het is neergelegd.
Inloggen gebeurt met Facebook of Twitter.
Repudo is werelds eerste platform dat digitale objecten verwerkt in de echte wereld. Met Repudo kun je o.a. berichten oppikken of achterlaten met je mobiele telefoon. Om een Repudo op te pakken of achter te laten zul je echt de straat op moeten. Zo kun je bijv. een video, audio of tekstbericht achterlaten voor een vriend op het centraal station. Hij of zij zal dan daadwerkelijk naar het station moeten gaan om het bericht op te halen met zijn/haar smartphone.

Het is een dienst van Nederlandse bodem, die in de eerste instantie alleen Nederlandse gebruikers kende, maar nu ook wereldwijd voet aan de grond begint te krijgen. Na een app voor de iPhone is er nu ook een Android app en applicaties voor BlackBerry en WP7 wordt gewerkt.
Begin van de maand haalde Repudo een investering binnen 1 miljoen dollar, waardoor de ontwikkeling natuurlijk een extra impuls kreeg.Er zijn diverse toepassingen te bedenken voor deze service. Zo heeft Heineken het programma eerder al ingezet voor een marketingactie. Het bedrijf hoopt ook geld te gaan verdienen dankzij de verkoop van digitale boeken, muziek en andere waardevolle objecten.

De Repudo applicaties zijn gratis te downloaden vanuit de markets.Vorige Volgende Reageren
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief