AfterDawn: Nieuws

Google lanceert Google Wallet

Geschreven door Marco Korthout @ 27 mei 2011 14:02

Google lanceert Google Wallet

Gisteren heeft Google een nieuw mobiel betalingssysteem gelanceerd waarmee het mogelijk is om met een smartphone transacties te doen op basis van Near Field Communication (NFC). Google Wallet, zoals het nieuwe Google product gaat heten, is in ontwikkeling in samenwerking met Mastercard en Citibank. Tijdens de presentatie werden ook al Toys ‘R Us, Subway, Foot Locker, Wallgreens en Macy’s genoemd.
Het wordt straks mogelijk om via een app, d.m.v. NFC betalingen te doen met je mobiele telefoon. En komen er naast betalingen via MasterCard en Citibank, ook speciale Google prepaid-kaarten beschikbaar.

En hoe zit het met de veiligheid van Google Wallet?
Volgens Google is de veiligheid van het betaalsysteem prima in orde.
Rob von Behren tijdens de presentatie
We hebben het bijzonder goed dichtgetimmerd,
Naast onze beveiliging voegt iedere bank ook nog zijn eigen systeem toe, waarvan de details enkel bekend zijn bij de betreffende bank.
Volgens Google is dit nog maar het begin van de NFC-toepassingen. De verwachting is dat je in de toekomst met deze techniek bijv. zou kunnen inchecken op een vliegveld. En dat je bovendien alles wat je in een normale portemonnee bewaard, straks ook in de Google Wallet kan opslaan.

eBay en dochterbedrijf PayPal hebben gisteren Google ook gelijk maar aangeklaagd. Twee ex-werknemers die met de ontwikkeling bezig waren zijn naar Google overgestapt zouden bedrijfsgeheimen hebben gestolen met betrekking tot mobiele betaalsystemen.

Near Field Communication of NFC is een contactloze communicatiemethode die gebruik maakt van de industrial scientific medical (ISM)) frequentieband op 13,56 MHz, met een bereik van ongeveer 10 centimeter. NFC wordt ook wel gezien als een extensie van radio frequency identification (RFID). Een RFID systeem maakt gebruik van een tag, een lezer en een backend (bijvoorbeeld een database). Een NFC chip kan in drie verschillende standen werken: tag emulatie (ook wel passive mode), waar de NFC-chip zich gedraagt als een RFID tag, active mode waar de NFC zich gedraagt als een reader en peer-to-peer mode waarbij het mogelijk is om te communiceren tussen twee NFC devices (bijvoorbeeld bestandstransmissie).

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief