AfterDawn: Nieuws

Vid.ly - maakt HTML5 video eenvoudig

Geschreven door Marco Korthout @ 28 mrt. 2011 13:14

Vid.ly - maakt HTML5 video eenvoudig

Vid.ly is een nieuwe service van encoding.com, het is niet alleen een URL shortener, maar een indukwekkende service voor converteren van video. Het project bevindt zich nu in een publieke betafase.
En van de onaangename dingen van HTML5 video is dat de films geconverteerd moeten worden naar verschillende formaten voor verschillende browsers. Vid.ly doet nu juist dit voor jouw: het converteert de video die je hebt geupload naar 14 verschillende formaten die worden ondersteund door de diverse browsers en mobiele apparaten.
De video is te bereiken met n unieke url.

De nieuwe wereld van HTML5 videoformaten en browser combinaties is complex en altijd onderhevig aan verandering. Iedere belangrijke browser (Safari, Chrome, Firefox, IE) ondersteunt een ander HTML5 videoformaat (H.264, WEBM, Ogg). Dankzij Vid.ly hoeven we de video maar n keer te uploaden en Vid.ly doet de rest. De bijbehorende url is alles wat je nodig bent om alle browsers en mobiele apparaten te bedienen. Wanneer er bijv. een Chrome browser op bezoek komt op je webpagina met de vid.ly universal embed code, wordt Google`s nieuwe WEBM videoformaat weergegeven, maar een IE browser krijgt keurig een Flash player d.m.v. het Open Source Media Framework, voorgeschoteld. Bij mobiele apparaten is het net zo; iPad's worden bediend met een 1024x768 H.264-bestand met volledig scherm, en bijv. een Nokia N900 met een 320x240 3GP video.Makkelijker kan niet!

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief