AfterDawn: Nieuws

Firefox 4 op 22 maart

Geschreven door Marco Korthout @ 18 mrt. 2011 11:16

Firefox 4 op 22 maart Ondanks dat er nog een aantal bugs zijn gevonden in de huidige RC van Firefox, wordt de stabiele versie van Firefox 4 na 12 beta-versies en 1 rc, dan eindelijk op 22 maart officieel vrijgegeven.
Mozilla loop een maand of 5-6 achter op schema en zal alle zeilen bij moeten stellen om met Google Chrome en IE9 mee te kunnen doen, momenteel hebben ze redelijk wat terrein verloren. Momenteel wordt er gewerkt aan versie 4.01 en wordt er alweer gesproken over Firefox 5, die achter in het 2de kwartaal het levenslicht zou moeten gaan zien.

Firefox 4 is zeker de moeite waard met alle nieuwe features, bijv. browsen met hardware-versnelling. Chrome 10 beschikt over een gedeeltelijke hardware-versnelling en de nieuwe Internet Explorer 9 biedt deze feature voor gebruikers van AMD chips.

Net als de concurenten beschikt Firefox 4 over een minimalistische interface, een sterk verbeterde JavaScript verwerking, verbeterde HTML5 ondersteuning (inclusief WebM) en een vernieuwde plug-in architectuur met de naam JetPack. De browser heeft opties toegevoegd als tabbladgroepen en tabblad pinning, waarmee je veelgebruikte sites zoals bijv. Gmail en Twitter kun aanmaken tot App Tabs, die een visuele waarschuwing geven bij updates (nieuwe tweets, nieuwe emails).Ook op het gebied van de veiligheid en privacy doet de browser niet onder voor de andere grote browsers met de "do not track" en "private browsing" opties.

Het wordt er allemaal niet makkelijker op voor de gebruiker.
Welke browser moeten we nu als onze standaard browser instellen? Chrome, Firefox, Opera of IE9? Of misschien wel een van de andere kleinere browsers. Mijn persoonlijke voorkeur gaat nog steeds uit naar Chrome als standaard, maar gebruik de anderen eigenlijk ook regelmatig.
En natuurlijk valt er over smaak niet te twisten.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief