AfterDawn: Nieuws

Nooit meer in de file met Google Maps Navigatie

Geschreven door Marco Korthout @ 8 mrt. 2011 22:07

Nooit meer in de file met Google Maps Navigatie Google heeft weer een nieuwe handige functie toegevoegd aan Google Maps Navigatie, "omleidingsroute bij verkeersopstoppingen".
Google Maps Navigation (Beta) leidt je automatisch om druk verkeer heen, het berekent de snelste route en houdt daarbij rekening met druk verkeer, verkeersopstoppingen, files, etc. Voorheen berekende Google Navigatie automatisch de snelste route, zonder rekening te houden met de verkeersomstandigheden. Ook konden er alternatieve routes berekend worden, zoals de kortste route of één met hoofdzakelijk snelwegen. Met de nieuwe Navigatie wordt in het routing algoritme ook gegevens van de huidige en van oudere verkeersomstandigheden meegenomen. Dat betekent dat Google Navigatie voor de gebruiker automatisch de beste route berekent op basis van de huidige verkeersomstandigheden.


Wat willen we nog meer, een volwaardig navigatiesysteem helemaal voor niets.
Helaas moeten wij in Nederland nog even wachten op deze feature, want het werk daar waar en Navigatie en real-time traffic data beschikbaar zijn (N-Amerika en Europa). Nederland beschikt nog niet over real-time traffic data. Google kennende zal de feature snel in de andere landen worden uitgerold.Google verklaart hierover op het Google Blog:
"Zo besparen we niet alleen benzine en tijd, het verkeer wordt voor iedereen een beetje prettiger wanneer we de verkeersopstoppingen gaan omzeilen. Echter, vergeet niet dat wij niet kunnen garanderen dat we een snellere weg kunnen vinden, maar het zal altijd de moeite lonen om het te proberen de snelst mogelijke route te vinden."

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief