AfterDawn: Nieuws

Tweet Viewer virus op Twitter

Geschreven door Marco Korthout @ 7 mrt. 2011 2:50

Tweet Viewer virus op Twitter Regelmatig wordt twitter geteisterd door virussen die gebruik maken van het feit dat mensen bijzonder graag willen weten wie hun online profielen hebben bekeken en wat hun statistieken zijn. Wie volgt mij, wie volgt mij niet meer, wie vindt mij interessant en wie niet, etc.
Hier maken spammers dankbaar gebruik van, voor de zoveelste keer. Ook nu dwalen er weer tweets door twitterland met teksten als
WOW! You can see WHO VISITS your TWITTER profile. That’s cool! :) – http://bit.ly/tweetviewer

I just viewed my TOP20 Profile STALKERS. I can’t believe my EX is still checking me every day.

Het begint met de See Who Viewed Your Profile applicatie, die van de nieuwsgierigheid gebruik maakt. Wil je weten wie jouw profiel heeft bekeken moet je natuurlijk eerst je inloggegevens verstrekken. En met deze gegevens worden de bovengenoemde tweets de wereld ingestuurd. Wat de spammers hier nu exact verder mee willen gaan doen, buiten het zichzelf verspreiden, is nog niet helemaal duidelijk.Wat natuurlijk wel duidelijk is dat je geen enkele http://bit.ly/tweetviewer links moet klikken. En mocht je dat wel hebben gedaan, je direct de toegang tot jouw account voor de applicatie moet intrekken, door naar Settings > Connections > Revoke Access te gaan. Op de helppagina van Twitter over gehackte accounts kun je ook lezen wat te doen als je dit overkomen is.
Bit.ly heeft inmiddels de links van dat domein geblokkeerd, echter kunnen ze met toegang tot de accounts gewoon een nieuwe link verspreiden. Hier kun je de statistieken bekijken van tweetviever op Bit.ly

Dit toont ook weer het gevaar aan van de veelgebruikte url-verkorters. Ze zijn op zich harstikke handig, alleen kun je niet direct zien wat het echte adres erachter is. In verschillende apps zit al een functie ingebouwd, waarmee je, voordat je op de link klikt, kunt zien wat het echte internetadres is.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief