AfterDawn: Nieuws

Firefox 4 demonstreert Web O’ Wonder

Geschreven door Marco Korthout @ 4 mrt. 2011 15:41

Firefox 4 demonstreert Web O’ Wonder Firefox 4 is bijna klaar en heeft een heleboel fantastische features aan boord voor web-ontwikkelaars. En om al deze nieuwe technische features alvast aan de wereld te laten zien heeft Mozilla een splinternieuwe website online gezet, Web’O Wonder, met de diverse webdemo's. Hier zullen constant nieuwe demo's worden gepresenteerd totdat de final versie van Firefox 4 uitkomt. De eerste 3 demo's staan inmiddels online.
Opmerking: Sommige demo's maken gebruik van WebGL, en zullen alleen werken met compatible hardware. Het is ook belangrijk dat je de nieuwste drivers voor je grafische kaart gebruikt.

In de demo's is Mozilla aan het experimenteren met nieuwe technieken, een voorproefje van de toekomst van het Web. HTML5, CSS3, WebGL, SVG, supersnelle JavaScript en nieuwe API's. Wat kan het allemaal en wat hebben de gebruikers eraan? Het biedt zeker nieuwe mogelijkheden, nieuwe manieren om met webapplicaties samen te werken.

Ook concurrent Opera komt trouwens met een browser met WebGL en hardware-acceleratie.
De Opera 11.50 preview met WebGL en hardware-acceleratie voor Windows is nu al te downloaden.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief