AfterDawn: Nieuws

Blackberry Messenger voor Android (en iOS)

Geschreven door Marco Korthout @ 3 mrt. 2011 17:07

Blackberry Messenger voor Android (en iOS) Als we de berichten op de BGR website kunnen geloven, komt RIM (Research In Motion, het bedrijf achter de Blackberry) dit jaar nog met een Blackberry Messenger voor de Android en wellicht later ook voor iOS (iPhone).
Op het eerste gezicht lijkt het vreemd dat deze feature van de Blackberry nu juist ervoor verantwoordelijk is dat veel mensen juist dit toestel aanschaffen. Echter aan de andere kant zou het natuurlijk best wel aannemelijk zijn. RIM is behoorlijk gefrustreerd dat andere applicaties, zoals WhatsApp, het zo goed doen met een concept dat zij hebben bedacht. In dat kader kun je als bedrijf misschien beter een stukje van de taart opeisen met je eigen app, de Blackberry Messenger dus.

Het zou gaan om een afgeslankte versie. Gebruikers van Android of iOS kunnen straks wel met iedereen communiceren die een telefoon gebruiken met BBM. Echter, ze gaan natuurlijk niet alles zomaar weggeven, zonder foto's, locatie of video's. Dat blijft voorbehouden aan de Blackberry's.
Wat de kosten zullen zijn is ook nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk gaat de applicatie zelf niets kosten, maar moet de gebruiker eenmalig of vaker gaan betalen om gebruik te mogen maken van de BBM service.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief